De werkplaats

Maak een afspraak met de werkplaats

BOVAG norm werkplaats

Maak een afspraak met de werkplaats voor onderhoud aan uw motor.


E 10 tanken of toch liever ...

E10 Benzine

Motorfietsen (met name met carburateurs) zijn niet geschikt voor deze nieuwe brandstof.

De E10 benzine bevat 10% ethanol toevoeging en heeft een aantal negatieve bijwerkingen waardoor extra aandacht noodzakelijk is.

  • Veroudering van de benzine; de ethanol toevoeging zorgt ervoor dat de kwaliteit snel achteruit gaat, na een paar maanden is de benzine niet meer bruikbaar.
  • Vervuiling van het brandstofsysteem; ethanol is een oplosmiddel welke bepaalde materiaal samenstellingen (rubber en kunststoffen) van het brandstofsysteem aan kan tasten, waardoor vervuiling van het brandstofsysteem ontstaat. Deze vervuiling kan verstopping van brandstofpomp, carburateur of injector veroorzaken.
  • Poreus maken van benzineslang; door de sterke oploswerking van ethanol kunnen benzine slangen poreus en zelf lek raken.
  • Aantrekken van water; ethanol zal vocht/water aantrekken waardoor de kwaliteit van de benzine minder wordt en kan leiden tot roestvorming.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en alternatieven maar in meeste gevallen is een premium brandstof tot maximaal E5 te adviseren voor ALLE MOTORFIETSEN. Gezien de impact van E10 brandstof pas op langere termijn vast te stellen is is waakzaamheid gepast ons inziens.

QUICKSERVICE

Heal

In deze tijd is een snelle service ook voor motorfietsen geen uitzondering meer. Slim voorraadbeheer m.b.t. slijtage delen zorgt bij DIVMO meestal voor een snelle oplossing


Denk hierbij aan:

  • banden (actuele prijzen HIER)
  • remmen
  • olie service
  • accuservice (nu ook onderhoudsvrij mogelijkheden voor oudere motoren)
  • aankoopkeuring met evt.reparatieadviezen/kosten (79 euro)


Meer info over Quickservice:

Quickservice

Alarmsystemen

Scm

Steeds vaker wordt door klanten of door hun verzekeringsmaatschappij verzocht om een goedgekeurd alarm. Dit betekent dat een alarm door het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) goedgekeurd is.

Alarmsystemen

Werkplaats Merken

In onze zeer uitgebreide werkplaats kunt u onder andere de volgende kwaliteitsmerken verwachten:

Castrol Brakes NGK Yuasa Texa Navigator

Castrol

Castrol Logo 2

Het COMPLETE CASTROL MOTORFIETS-

assortiment haal je bij DIVMO !